Csúszások és átadások - a 4-es metró újabb kálváriája

Infostart
2007. október 24. 16:52
Újabb fél évet csúszhat a 4-es metró építése. Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint ennek hátterében rosszul megkötött szerződések állnak, de olyan okokat is elképzelhetőnek tart, amelyeket csak a városvezetés ismer.

Ismét csúszhat a 4-es metró átadásának időpontja. A legújabb elképzelések szerint a vonal a jelenlegi, 2010 végi átadási határideje 2011 közepére tolódna - írja a Népszabadság.

A cikk szerint a Városháza az újabb késést biztonsági okokkal magyarázza, nevezetesen azzal, hogy a nagyközönség érdekében megtoldják a próbaüzem idejét. A lap úgy tudja, hogy az alagútfúrási munkák elhúzódása miatt a munkálatokkal megbízott Bamco-konzorcium már be is nyújtotta szerződésmódosítási kérelmét a beruházó DBR Metró Projekt Igazgatósághoz.

Tarlós István azt kifogásolja, hogy a főpolgármester egyszerre számol be újabb szakaszok átadásáról, és az átadás időpontjának csúszásáról. Az ellenzéki frakcióvezető úgy fogalmazott: Demszky Gábor 30 méterenként adja át a szakaszokat, miközben a súlyos késésekről beszél.

A lap információi szerint az átadás azért tolódhat el, mert meg kell hosszabbítani a próbaüzem idejét. Tarlós István az utasok biztonságát nagyon fontosnak tartja, azt azonban nem érti, hogy miért most módosítanak az előre kalkulálható időpontokon.

Szerinte mindennek hátterében az állhat, hogy a főváros rossz szerződéseket kötött, de azt sem találta kizártnak, hogy a döntés mögött olyan okok állnak, amelyeket csak a városvezetés ismer.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást