Szétoszlatták a tömeget a rendőrök

Infostart
2007. október 23. 20:40
A rendőrség feloszlatta a Parlamentnél összegyűlt tömeget. Az Alkotmány utcában gyülekezőket már másodszor szólították föl a távozásra. A tüntetők korábban kövekkel, üvegekkel dobáltak meg rendőröket Budapesten, az Alkotmány utcában egy bejelentett kormányellenes demonstráció helyszínén.

A tömeg korábban kövekkel, üvegekkel dobált meg rendőröket Budapesten, az Alkotmány utcában egy bejelentett kormányellenes demonstráció helyszínén.

Az InfoRádió helyszíni tudósítója szerint a rendőrség pár tucat fős csoportot oszlatott szét, két-három könnygázgránátot kilőve.

A főként fiatalokból álló rendzavarók, akik közül szinte mindegyik sállal, kendővel takarta el az arcát és csuklyát viselt, kövekkel, üvegekkel dobálták a rendőröket, akik kordonnal zárták le az Alkotmány utca végét a Kossuth Lajos térnél.

A tömeg a környező kis utcákban a Deák tér irányába indult el. A korábban a Parlament előtt álló rendőrsorfal a Bajcsy-Zsilinszky utcára ment ki.

A rendőrség nem sokkal 8 óra előtt közleményben hivatalosan is bejelentette hogy az Alkotmány utcában a jogellenesen összegyűlt tömeg feloszlatására rendőri csapaterőt alkalmaz.

"Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a rendőri művelettel érintett Markó utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Zoltán utca - Aulich Lajos utca - Báthory utca által határolt körzetet kerülje el" - tartalmazza a közlemény.

A Bajcsy-Zsilinszky utat egy időre mindkét irányból lezárta a rendőrség. A tüntetőket ide szorították ki a rendőrök. Este fél kilenc után az utat ismét megnyitották.