Kósa: nem lázongással kell megbuktatni a kormányt

InfoRádió / MTI
2007. október 23. 13:00
A Fidesz alelnöke szerint hamis a párhuzam az '56-os pesti srácokkal, mert akkor diktatúra volt, ma pedig demokrácia van. Kósa Lajos Debrecenben úgy fogalmazott: aki nem tud tenni az országért, csak hablatyol, annak mennie kell, legyen bármelyik oldalon.

A Fidesz alelnöke szerint nem tüntetéssel, lázongással kell megbuktatni a fennálló kormányt.

Kósa Lajos Debrecenben, a nagyerdei '56-os emlékműnél azt mondta: senkinek nincs joga erőszakoskodni, és hamis párhuzamot vonni az 56-os pesti srácokkal, mert akkor diktatúra volt, ma pedig demokrácia van, és nincs az országban idegen hatalom.

A város polgármestere hozzátette: vannak hasonlóságok is, az akkori és a mostani hatalom egyaránt elveszítette legitimációját, hazugságra épült és gazdasági csődbe juttatta az országot.

Az ellenzéki politikus úgy vélte: ma arra kell felkészülni, hogy milyen lesz egy Gyurcsány Ferenc utáni Magyarország, és összefogást sürgetett a nemzet felemelkedése érdekében.

Kósa Lajos kijelentette: aki nem tud tenni az országért, csak hablatyol, annak mennie kell, legyen bármelyik oldalon. "Ma Magyarországon olyan széles összefogásra van szükség, aminek alkotmányos ereje van. E nélkül nem lehet megoldani a magyarországi válságot" - mondta a debreceni polgármester.