Negyedével nőhet a minisztériumi szakmai vezetők fizetése

Infostart
2007. október 17. 09:45
Versenyképesebbé tenné a minisztériumi osztályvezetők, főosztályvezetők és szakállamtitkárok fizetését a kormányzat. A tervek szerint két év alatt átlagosan 13, majd 11 százalékkal emelkedne az érintett vezetők fizetése.

A kormányszóvivő az InfoRádióban elmondta: a cél az, hogy emelkedjen az osztályvezetők, főosztályvezetők és a szakállamtitkárok fizetése, akik jelenleg a magánszférában hasonló munkakörökben dolgozóknál lényegesen kevesebbet keresnek.

Budai Bernadett kérdésre válaszolva elmondta: az érintett minisztériumi vezetők még az emelés után is csak a magánszférabeli keresetek alsó tíz százalékához zárkóznak fel, ismét a hasonló felelősségi és munkakört figyelembe véve.

A szóvivő szerint például egy szakállamtitkár keresete jelenleg bruttó hétszázezer forint körül van, míg a privát szférában kapható fizetés bruttó hárommillió forint körül mozog.

Budai Bernadett szólt arról is, hogy az emelés két év alatt valósulna meg, az első évben átlagosan 13 százalékkal, a következőben 11 százalékkal az említett minisztériumi dolgozók fizetése. Ez azt jelenti, hogy az érintettek két év múlva körülbelül 25 százalékkal kereshetnek többet, mint jelenleg.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást