"Hazaáruló, mocskos tolvaj banda! Lógni fogtok!"

InfoRádió / MTI
2007. október 17. 17:29
Fenyegető és felháborító feliratot festettek ismeretlenek a balmazújvárosi MSZP-iroda falára - jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Oláh Lajos országgyűlési képviselő, az MSZP hajdú-bihari elnöke.

A "Hazaáruló, mocskos tolvaj banda! Lógni fogtok!" - feliratú falfesték előtt Oláh Lajos kijelentette: megdöbbenve szereztek tudomást a sötét időket idéző fenyegető feliratról.

Oláh Lajos sajnálattal állapította meg, hogy "Magyarországon a mai nappal, Balmazújvárosban kezdetét vette a Fidesz népszavazási kampánya, amely a jelek szerint durva és vészjósló lesz".

Oláh Lajos emlékeztetett Kósa Lajosnak, a Fidesz hajdú-bihari elnökének a 2006-os önkormányzati választási kampányban tett ígéretére, miszerint, ha kell, saját testével védi meg az MSZP-irodákat a fenyegetők és a támadók ellen.

Elérkezett az idő, hogy Debrecen polgármestere, a Fidesz alelnöke demonstrálja szándékának a komolyságát - tette hozzá.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Hajdú-Bihar megyei szervezte teljes mértékben elítéli a balmazújvárosi MSZP-iroda falának gyűlöletet szító mondatokkal történő bemocskolását - olvasható abban a közleményben, amelyet Rácz Róbert, a Fidesz regionális politikai igazgatója juttatott el az MTI-hez.

A politikus egyben felszólítja Oláh Lajost, az MSZP hajdú-bihari elnökét, hogy a sajnálatos rongálással ne hozza összefüggésben a Fideszt és annak egyetlen politikusát sem, vádaskodásáért kérjen bocsánatot.

"Ellenkező esetben kénytelenek vagyunk megállapítani, hogy fikarcnyit sem különb ember, mint azok, akik szégyent hoztak Balmazújváros városára" - fogalmaz a közlemény.

Ugyancsak közleményt írt Tiba István, Balmazújváros fideszes polgármestere. Ebben a maga és a város minden lakója nevében kikéri azt a tisztességtelen eljárást, amit "az MSZP Hajdú-Bihar megyei szervezetének elnöke, Oláh Lajos országgyűlési képviselő és Tóth József, a körzet országgyűlési képviselője, valamint az MSZP balmazújvárosi szervezete tanúsít".

Megfogalmazása szerint ő maga és a város minden lakója elítéli a felirat tartalmát.