Fidesz: a kormány szándékosan tönkre akarja tenni a gazdákat?

InfoRádió / MTI
2007. október 15. 12:58
A Fidesz szerint még a fagykárenyhítés előlegét sem fizette ki az agrártárca a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyümölcstermelőknek a vállalt október 15-ei határidőre.

Nyírbogát fideszes polgármestere és országgyűlési képviselője, Simon Miklós úgy fogalmazott: el kell gondolkodni azon, nem szándékosságról van-e szó, hogy tönkretegyék a gazdálkodókat, és így juttassák piachoz a Magyarországra szállító külföldieket, a nagy multinacionális cégeket.

A térségi mezőgazdasági szakigazgatási hivatal földművelésügyi igazgatóságának vezetője közben azt mondta: a fagykár-enyhítésről alkotott rendeletben az áll, hogy október 15-ig, de legkésőbb a Nemzeti Kárenyhítési Alap összegének rendelkezésre állása után fizet a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Hivatal.

Csongrádi Zoltán hozzátette: a 100 százszázalékos fagykárt szenvedett külterületi gyümölcsösökre 4.390 termelő adott be igényt 736 millió forint értékben, míg májusban még több mint 13 ezren jeleztek fagykárt és az általuk akkor becsült kárérték 14 milliárd 523 millió forint volt.