Sokallja a betonba öntött pénzt a volt jegybankelnök

Infostart
2007. október 13. 14:43
A Corvinus Egyetem tanára szerint aránytalanul kevés uniós pénz használható fel a humánerőforrás-fejlesztésre kiírt pályázatokon. Bod Péter Ákos erről azon a nyílt eszmecserén alapuló közvélemény-kutatáson beszélt az InfoRádiónak, amelyen a szakértők azt vizsgálták, hogy az állampolgároknak mi a véleménye az EU-források elosztási rendszeréről.

Az egyetemi tanár szerint láthatóan nagyon keveset tudnak az emberek arról, mire költik az uniós pénzeket, a pályázatokon kik és hogyan nyernek.

A másik érdekesség, hogy elindulnak a fejlesztések, de később ezeken nem lehet módosítani. A keretek és a nagy projektek megvannak, és lehet látni, hogy a többi országhoz képest Magyarország kedveli a nagy összegű infrastrukturális fejlesztéseket, mint az autópályák és szennyvíztisztítók - tette hozzá Bod Péter Ákos.

A volt jegybankelnök szerint a pályázati pénzek elosztási rendszere túlságosan Budapest-központú, és nem szánnak elég forrást a humánerőforrás-fejlesztésre és munkahelyteremtésre.

A fejlesztési pénzek negyede szolgálja csak ezeket a célokat, ezt az aránytalanságot már az unió észrevételezte, de alig történt valami változás - jegyezte meg Bod Péter Ákos.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást