Lovat és kígyót is örökbe lehet fogadni

Infostart
2007. október 7. 07:59
Nemcsak kutyákat és macskákat, hanem akár lovat, birkát és kígyót is örökbe fogadhatnak, akik vasárnap ellátogatnak a budapesti Hérosz Állatotthon nyílt napjára. Ma már gyakori, hogy sokan egzotikus állataikat is megunják és kidobják - mondta az InfoRádiónak az állatotthon vezetője.

A Hérosz Állatotthon nem csak kutyákat és macskákat, hanem sok más állatot is befogad, így lovat, birkát, rágcsálókat, kisragadozókat, madarakat, hüllőket is - mondta az InfoRádiónak az intézmény vezetője.

Az állatokat nemcsak hazavinni lehet, azok virtuálisan is örökbe fogadhatók. Ha valaki ezt a megoldást választja, kedvencét sétálni viheti, gondozhatja, vagy segíthet neki jó gazdát találni - tette hozzá Szekeres Gábor.

Manapság már csak az anyagi helyzettől függ, hogy ki milyen állatot tud megvenni, hozzá lehet jutni medvéhez, tevéhez, vagy bármilyen egzotikus élőlényhez, előfordul azonban, hogy a gazda egy idő után már nem tudja vagy nem akarja megtartani kedvencét - közölte a Hérosz Állatotthon vezetője.

Ha ezek az állatok menhelyre kerülnek, lehetséges, hogy újra gazdára találnak, hiszen bárki örökbe fogadhat minden olyan élőlényt, amelynek a tartása nem engedélyhez kötött - fűzte hozzá Szekeres Gábor.

Hozzáfűzte: az állatokat igyekeznek ivartalanítani.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást