Szilvásy: a minisztériumi telefonbeszélgetéseket nem lehet rögzíteni

InfoRádió / MTI
2007. október 3. 16:10
Nem vettem és nem vetettem fel a Topolánszky Ákossal folytatott telefonbeszélgetést, a kimenő és bejövő telefonbeszélgetések rögzítése, és 48 órán keresztül történő tárolása törvénytelen - így reagált Szilvásy György szerdán a budapesti kormányszóvivői tájékoztatón Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök kijelentésére, mely szerint a minisztériumból kimenő és bejövő telefonbeszélgetéseket rögzítik, és 48 órán keresztül számítógépen tárolják.

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az illetékesek kivizsgálják, igazak-e Pokorni Zoltán telefonbeszélgetésekkel kapcsolatos kijelentései. Szilvásy György hozzátette: a telefonbeszélgetések rögzítése és tárolása törvénytelen, ha a Fidesz-kormány alatt ez volt a gyakorlat, akkor az magát a pártot minősíti.

A miniszter azt is közölte, hogy nem fenyegette meg Topolánszky Ákost, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium egykori helyettes államtitkárát, így nem igaz Pokorni Zoltánnak az az állítása, hogy ő fenyegetett volna, ezért megteszi a szükséges jogi lépéseket a Fidesz politikusa ellen.

Egy kérdés kapcsán Szilvásy György azt mondta, nem tartja korrektnek, hogy anélkül interpretálja kettejük beszélgetését, hogy Topolánszky Ákos tudna róla. Hozzátette: nem akar ellenséges viszonyba kerülni a volt helyettes államtitkárral, akit azért hívott fel, hogy tisztázza: valóban olyan dolgokat mondott-e, amelyek a sajtóban nyilatkozatában megjelentek.

Egy másik kérdésre válaszolva a miniszter leszögezte: nem kíván lemondani.