Rendkívüli bizottsági ülést kezdeményez a Fidesz

InfoRádió / MTI
2007. szeptember 30. 17:09
Az európai uniós pénzek elosztását felügyelő parlamenti eseti bizottság rendkívüli ülésének hétfői összehívását kezdeményezi a fideszes Nógrádi Zoltán.

A képviselő ezt azzal indokolta, hogy a napokban a Hír Televízióban nyilvánosságra hozott felvétel arra utal, szervezett módon alakultak pártpénzekké uniós források, és szerinte a látottak alapján nem egyedi esetről van szó.

Az ellenzéki politikus elmondta: azért valószínűsíti az európai uniós források pártpénzekké alakulását, mert a minisztériumokat pártpolitikusok vezetik, és a tárcák költségvetésébe csak törvény szerinti eljárással kerülhetnek vissza források.

Közben a szocialista Varjú László, aki tagja az eseti bizottságnak, úgy nyilatkozott: a testület összehívása alkalmat adna arra, hogy mindenki megismerhesse a tényeket, és ne csak hamis állítások lássanak napvilágot.

A 2005-ben rejtett kamerával készült videofelvételen Weiszenberger László, aki Zuschlag Jánossal együtt kiskunhalasi MSZP-s önkormányzati képviselő, arról beszél, hogyan juttattak uniós pénzekhez vállalkozókat az összeg bizonyos százalékáért. Az eset miatt az ügyészség már egy hete eljárást indított.