Magáncég ellenőrzi majd a vonatjegyeket

Infostart
2007. szeptember 27. 19:40
Magáncégre bízza a MÁV Start Zrt. a jegyellenőrzést a budapesti pályaudvarokon. A MÁV 230 millió forintot fizet majd a cégnek a feladat elvégzéséért.

Balogh-Fazekas Anita, a MÁV Strat Zrt. szóvivője az InfoRádióban elmondta, hogy külső céget bíztak meg a peronkapuk üzemeltetésével, vagyis az ott folyó jegyellenőrzéssel. A nyertes céget közbeszerzési eljárás keretében választották ki.

A cégnél leépítés nem lesz. A gazdasági szakértők szerint új alkalmazottakat kellett volna felvenniük a feladatra. A kiszervezés révén a vasúttársaságnak fele annyiba kerül majd a jegyellenőrzés, mintha saját munkatársaik végeznék azt - mondta a szóvivő.

Közölte: a peronkapuknál csak azt kell ellenőrizni, hogy a be-, illetve kilépők rendelkeznek-e érvényes menetjeggyel, így különösebb képzettséget nem igényel a munka.

Balogh-Fazekas Anita az InfoRádiónak arra a kérdésére, játszott-e valamilyen szerepet a győztes cég kiválasztásában az, hogy egyik tulajdonosa, Kárpáti Zoltán 2003 és 2004 között a MÁV Zrt. személyszállítási üzletágának marketingvezetője volt, kijelentette: abszolút nem.

Objektív okok és indokok alapján választották ki a nyertes céget, amely a legjobb és legkedvezőbb ajánlatot nyújtotta be - tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást