Inkább a jó minőségű élelmiszert vesszük, nem baj, ha drágább

Infostart
2007. szeptember 21. 15:28
Az élelmiszervásárlók számára a legfontosabb, hogy az étel jó minőségű legyen. Egyre többen vannak azok is, akik rájöttek, hogy az olcsó áruk gyakran gyengébb minőségűek. Megnőtt a magyar termékek iránti kereslet is.

A fogyasztók első és legfontosabb élelmiszerekkel szembeni elvárása a jó minőség - derül ki a Gfk Hungária Piackutató felméréséből.

A cég vezetője, Dörnyei Otília az InfoRádióban elmondta: egy ötfokú skálán a minőség 4,6-os értéket ért el, amely igen magasnak számít.

Az árakról azonban már másképp gondolkodnak az emberek, mint néhány évvel ezelőtt. Rájöttek, hogy az olcsó áruk gyakran nem jó minőségűek.

Egyre fontosabbá válik az élelmiszerek származási helye is. Ebben meghatározóak voltak az elmúlt évek élelmiszerbotrányai, amelyben kiderült, hogy a külföldről behozott termékek rosszabb minőségűek voltak a hazaiaknál.

De a vásárlók arra is rájöttek, hogy egy Magyarországon előállított élelmiszer, például egy gyümölcs vagy zöldség sokkal frissebb, mint a külföldről, messziről utaztatott áru.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást