Fodor: A koalíció komoly esélyese a választásoknak

Infostart
2007. augusztus 30. 07:31
Magyarország csak Szlovákiával közösen érheti el, hogy ne épüljön meg a szlovákiai Tőketerebesre tervezett szenes erőmű - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a környezetvédelmi és vízügyi miniszter. Fodor Gábor kiemelte: a kormánykoalíció a gyenge közvélemény-kutatási adatok ellenére is komoly eséllyel vághat neki a 2010-es választásoknak, ugyanis sok okos politikai tett van hátra, amivel meg lehet nyerni az emberek bizalmát.

Nem veszélyezteti a magyarországi folyók vízminőségét az újabb romániai cián- és nehézfém-szennyezés - mondta a környezetvédelmi és vízügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Fodor Gábor elmondta: a kismértékű szennyeződést helyben ártalmatlanították, és csak elenyésző mennyiség juthat Magyarországra.

A szabad demokrata politikus kiemelte, hogy felvette a kapcsolatot szlovák kollégájával a Tőketerebesre tervezett, szenes erőmű ügyében. Hangsúlyozta: a nemzetközi egyezmények értelmében Magyarország részt vehet az engedélyezési eljárásban, és határozottan fognak fellépni az ügyben.

A korábbi ausztriai Rába-szennyezésről a környezetvédelmi miniszter azt mondta: a határhoz közeli geotermikus erőmű bezárása, illetve a bőrgyárak szennyezőanyag-kibocsátásának jelentős csökkentése eredményeként 2009-re helyreállhat a folyó eredeti állapota.

"Szembe kell nézni a múltban elkövetett hibáinkkal"

Fodor Gábor úgy vélekedett, a kormánykoalíció a gyenge közvélemény-kutatási adatok ellenére is komoly eséllyel vághat neki a 2009-es EP-, és a 2010-es országgyűlési választásoknak.

Szembe kell nézni a múltban elkövetett hibáinkkal, mert az képes kijavítani a jelen problémáit is, aki szembenéz a hibáival - hangsúlyozta az SZDSZ politikusa.

A tárcavezető kiemelte: sok okos politikai tett van hátra, amivel meg lehet nyerni az emberek bizalmát. Hiteltelenné vált a politikai szféra, ezért vissza kell adni a politika becsületét - mondta Fodor Gábor.

A szabad demokrata politikus kizártnak tartja, hogy a választások előtt a kabinet nagyobb pénzosztásba kezd. Egy ilyen kormányban az SZDSZ nem vehet részt - szögezte le Fodor Gábor.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fodor Gábor 1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Fodor Gábor 2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást