Baktérium okozta a kiskundorozsmai ételmérgezést

InfoRádió / MTI
2007. augusztus 27. 14:34
Csongrád megyében az első vizsgálati eredmények szerint baktérium okozta a kiskundorozsmai ételmérgezést. A betegek közül még négy embert - egy csecsemőt és három felnőttet - ápolnak kórházban.

A tisztiorvosi szolgálat Dél-Alföldi Regionális Igazgatóságának járványügyi osztályvezetője közölte: a kórokozót az egyik étteremben készített grízes tésztában mutatták ki, amelyből pénteken 163 adagot szállítottak ki a Szegedhez tartozó településen.
Tombácz Zsuzsanna hangsúlyozta: az érintettek nagy része hasmenésre, hányásra és hasi görcsre panaszkodott, de többségüknek már elmúltak a tünetei.

Az osztályvezető hozzátette: az étterem működését a közegészségügyi hiányosságok, elsősorban a nagy kosz miatt felfüggesztették.

Ha a végleges vizsgálati jelentések is azt bizonyítják, hogy az ott készült étel okozta a fertőzést, a hatóság büntetést szab ki, de a fenntartók szankciókra számíthatnak a konyhában feltárt hiányosságok miatt is.