A Fidesz a törvények betartására szólítja fel a Magyar Gárdát

InfoRádió / MTI
2007. augusztus 25. 14:03
A Fidesz felszólítja a Magyar Gárdát, hogy tartsa be törvényeket. A párt ugyancsak felhívja a rendőrséget arra, hogy tartassa be a jogszabályokat.

"A Magyar Köztársaság jogállam, melynek alkotmánya rögzíti az alapvető szabadságjogokat. A Magyar Köztársaság törvényei mindenkire vonatkoznak, mindenki számára egyformán biztosítanak jogokat és írnak elő kötelezettségeket" - olvasható a Fidesz közleményében.

A párt ezért "határozottan felszólít mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a Magyar Köztársaság alkotmányát és törvényeit".

"Határozottan felszólítjuk a Magyar Gárdát, annak tagjait és aktivistáit, hogy tartsák be a törvényeket, tartsák tiszteletben minden ember szabadságjogait, és ne engedjenek teret senkivel szembeni hátrányos megkülönböztetésnek" - olvasható a dokumentumban.

A párt felszólítja a rendőrséget, hogy tartsa és tartassa be a Magyar Köztársaság törvényeit, minden ember számára egyformán biztosítsa az alkotmányban rögzített szabadságjogok érvényesülését, és akadályozza meg, hogy bárkit hátrányos megkülönböztetés vagy egyéb jogsérelem érjen.