Tarlós: "Remélem, hogy javul majd a Fidesz és az MDF kapcsolata"

Infostart
2007. augusztus 24. 07:09
Stratégiát, operatív terveket is tartalmaz az a budapesti városterv, amelyet a Fővárosi Közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője jegyez. Tarlós István az InfoRádiónak elmondta: a közgyűlésben az ellenzéknek megalapozott és hiteles kritikát kell megfogalmazni a budapesti vezetésről.

Egyeztet a Fidesz országos pártelnökével, mielőtt nyilvánosságra kerül a párt fővárosi frakciójának budapesti városterve, amelyben szerepel Budapest helyzetének értékelése, fejlesztésének stratégiája, valamint az operatív feladatokról szóló fejezetek - mondta Tarlós István.

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője közölte: nagyobb hangsúllyal kezeli a biztonságos működést és üzemeltetést, a fejlesztésekkel pedig óvatosabb, mint a mostani vezetés.

"Egy városvezetőnek nemcsak az az egyetlen feladata, hogy utakat építsen, iskolákat működtessen, hanem kell sugallnia valamiféle szellemiséget is: hogy ebben a városban vannak mindenkire kötelező szabályok, hogy a város polgárai biztonságban érezhetik magukat" - jelentette ki Tarlós István.

A politikus hozzáfűzte: nem számít arra, hogy 2010 előtt lesznek a választások.

Hiteles kritikák, alternatívák

Az ellenzéknek tudomásul kell vennie, hogy van a fővárosi koalíciónak egy olyasfajta kényszere, ami a kormánykoalícióból következik, éppen ezért nehéz operatív eredményeket - rendeleteket, komoly hatással járó határozatokat, jelentős költségvetési tételekről szóló döntéseket vagy strukturális változásokat - csak nehezen, politikai alkuk folytán lehet elérni - mondta a fővárosi Fidesz-frakció vezetője.

Tarlós István hozzátette: az ellenzéknek éppen ezért megalapozott és hiteles kritikákkal kell előállnia, jobb eredményekkel kecsegtető alternatívákat kell kidolgoznia, mint a koalíciónak, és ezeket hitelesen kell megjelenítenie a közvélemény előtt.

A politikus közölte: reméli, hogy javul majd a Fidesz és az MDF kapcsolata.

Tarlós István, aki a választások idején komolyan bírálta a demokrata fórumot, az akkor történtekkel kapcsolatban fenntartja véleményét. Ugyanakkor - mondta - a városban változások szükségesek, ennek érdekében pedig minden korábbi negatív tapasztalat ellenére meg kell próbálni javítani a kapcsolatot.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Aréna 1 - Tarlós István, a Fõvárosi Közgyûlés Fidesz-frakciójának vezetõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Aréna 2 - Tarlós István
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást