Szakértői vélemény: Zsanettet megerőszakolták

Infostart
2007. augusztus 24. 11:26
Egy pszichológus szakvéleménye szerint nem hazudott E. Zsanett amikor azt állította: május 4-én a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta majd egy sötét utcába vitték, ahol ketten megerőszakolták. A fiatal lány védője a szakértői vizsgálat eredményét már benyújtotta az ügyészségre.

Újabb pszichológiai vizsgálaton esett át a rendőröket erőszakkal gyanúsító E. Zsanett. Bagdy Emőke pszichológus hétféle vizsgálati módszert alkalmazott, a lány válaszai pedig 96 százalékos azonosságot mutattak - mondta az InfoRádiónak Tuza Péter.

A lány ügyvédje közölte: a szakvélemény szerzője szerint Zsanett igazat mondott - az erőszak megtörtént - szavai hitelesek, azokban nem volt szépítés, meseszövés.

A szakértő megállapította, hogy az erőszak miatt a lány poszttraumás stresszben szenved - tette hozzá Tuza Péter.

Ez a szakvélemény ellentmond a korábbi, ügyészségi szakértői véleménnyel, amely hiányolta Zsanett szavaiból az élményszerűséget.

Ezzel kapcsolatban az ügyvéd kijelentette: nem kíván érdemben foglalkozni egy olyan igazságügyi szakértői véleménnyel, amely tárgyi tévedésben összekeveri az egyik gyanúsított és az egyik tanú személyét.

Tuza Péter közölte: a szakértői vizsgálat eredményét csütörtökön nyújtotta be az ügyészségnek.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást