Orkán erejű szél tombolt Budapesten és a Dunántúlon - képgaléria

Infostart
2007. augusztus 24. 06:40
Orkán erejű szél és vihar érte el csütörtök éjszaka Budapestet, amely fákat csavart ki és villamos vezetékeket rongált meg. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban elmondta: a károk elhárítása akár egész pénteken eltarthat.

Horvátország felől érkezett az a vihar, amely a legnagyobb károkat Magyarország középső részén és főleg Budapesten okozta. A tűzoltók péntek hajnalig 400 riasztást kaptak - mondta el az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor elmondta: a legtöbb kárt a fakidőlések okozták, melyek vasúti pályákat és felsővezetékeket rongáltak meg, a Somogy megyei Nemesdéden pedig a viharos szél letépte egy templom tetejét.

A fővárosban még legkevesebb 60-70 bejelentést kell teljesíteniük a tűzoltónak, a kárelhárítás akár egész nap eltarthat - tette hozzá a szóvivő.

A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a Margitszigeten fa dőlt egy fiatal nőre, akit a mentők koponya- és gerincsérüléssel szállítottak kórházba.

Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet péntek reggel azt közölte, hogy a sérültet nem kellett megoperálni, az intenzív osztályon fekszik, állapota súlyos, de közvetlen életveszélyben nincsen.

Kora délelőttre ismét mindenhol lehet áram

Az ELMÜ és az ÉMÁSZ szóvivője szerint 50-60 kisebb műszaki problémát okozott a hajnali vihar a villamosenergia-ellátó rendszerben.

Boros Norbert az InfoRádióban úgy vélte: péntek kora délelőttre minden érintett lakásban helyreállhat az áramszolgáltatás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Boros Norbert, az ELMÜ és az ÉMÁSZ szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást