Óriási dugót okoz a felborult teherautóból szivárgó gázolaj Budapesten

Infostart
2007. augusztus 24. 11:00
Egy felborult teherautóból folyik a gázolaj a Kacsóh Pongrác úti felüljárón. Emiatt a felüljárót lezárták, a helyszínen óriási a dugó.

Több száz liternyi gázolaj folyt az úttestre a Kacsóh Pongrác úti felüljárón, ahol felborult egy teherautó. Az M3-as autópálya felől érkező teherautó eddig tisztázatlan körülmények között borult fel a XIV. kerületi Kacsóh Pongrác úti felüljáró Hungária körúti lehajtóján.

A felborult járműből jelentős mennyiségű gázolaj folyt az úttestre. A sofőr elmondása alapján nem régen tankolt, az üzemanyagtartályból a 300 liternyi gázolaj folyamatosan ömlik az útra.

A tűzoltók a kifolyt üzemanyagot felitatják, a szétrepedt üzemanyagtartályt megpróbálják eltömíteni. A felborult járművet feltehetően a tulajdonos cég saját darujával fogják kerekeire állítani, mely útban van a helyszínre.

A helyzetet nehezíti, hogy a tűzoltók darui foglaltak a csütörtök esti vihar okozta károk felszámolása miatt. A baleset következtében a sofőr könnyebben sérült meg. A helyszínen óriási a dugó, a rendőrség a mentés idejére a lehajtót lezárta.