Tovább szigorít a BKV: őr lesz minden ajtónál

Infostart
2007. augusztus 23. 11:07
Csütörtöktől biztonsági őrök kérik a jegyeket a földalatti teljes vonalán és az éjszakai járatokon - mondta az InfoRádiónak a BKV kommunikációs igazgatója.

A BKV közbeszerzési eljárást hirdetett a jegyellenőrzésre a földalattin és az éjszakai járatokon, amelyet a DI-SEC Security Kft. nyert meg.

A cég munkatársai első körben december 31-ig vizsgálhatják a jegyeket; a szerződést később, a tapasztalatok függvényében három-három hónappal hosszabbíthatják meg - mondta az InfoRádiónak a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója.

Regőczi Miklós közölte: a földalatti minden megállójában a biztonsági cég munkatársai naponta üzemkezdettől üzemzárásig kérik majd a jegyeket; az utasok a tiketteket az őröknél is megvásárolhatják.

A BKV kommunikációs igazgatója hozzátette: az őrökkel - akik átestek a feladat végzéséhez szükséges képzésen - nem lesz ellenőr, mivel csak a befelé tartó utasokat ellenőrzik.

Húsz-negyven biztonsági őr dolgozik majd egy-egy állomáson 690 forintos órabérért - közölte Regőczi Miklós.

Nemcsak a földalattin, hanem az éjszakai buszjáratokon is ugyanezt az ellenőrzési módszert vezeti be a BKV: a járművek minden ajtajában őr áll majd és kéri az utasok jegyét.

A BKV-nak 100 millió forintjába kerül idén a biztonsági őrök alkalmazása.

A cég azt várja, hogy ennek az összegnek legalább a duplája folyik be az ellenőrzések szigorítása miatt - mondta a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást