Nincs áttörés a BKV és a szakszervezetek vitájában

Infostart
2007. augusztus 23. 14:47
Nem született megegyezés a BKV és a szakszervezetek között a csütörtöki bértárgyaláson. Ha szeptember 4-ig sem sikerül megállapodni, akkor sztrájk lesz.

A BKV vezetése továbbra is visszautasítja a szakszervezetek 6 százalékos bérfejlesztési javaslatát, ám más jövedelmi kiegészítésekre hajlandó.

A dolgozói képviseletek szeptember 4-ig szabtak határidőt a megállapodásra, különben sztrájkolnak.

Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a cégvezetés a jövő héten szeretne megegyezni, hogy elkerülhesse a sztrájkot.

A csütörtöki megbeszélésen a törvényi előírások miatt megkezdődött az egyeztetés az esetleges sztrájk alatti elégséges szolgáltatásról is, ami a BKV vezetése szerint a jelenlegi színvonal 80 százaléka alá nem süllyedhet.

A BKV ajánlata

A szakszervezetek múlt héten csütörtökön jelentették be: sztrájkolni fognak, mert úgy látják: a cégvezetés nem törekszik a megállapodásra. A közlekedési vállalat 15 ezer forintos béremelést ajánlott csütörtökön a második félévre is.

Tóth Gábor gazdasági vezérigazgató-helyettes azt mondta: emellett a szakszervezetekkel együtt kidolgoznának egy olyan bérbesorolási rendszert, amely csökkenti az alkalmazottak fizetése közötti különbséget, egyeztetnének a szociális juttatásokról, és ígéretet tesznek arra is, hogy az első fél évben megtakarított mintegy 120 millió forintot az év második felében szétosztják a dolgozók között.

Szerző: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Regõczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást