Fantasztikus fordulat a Duna-partra zuhant nő ügyében

Infostart
2007. augusztus 23. 14:23
Zavarosan emlékszik a történtekre az az asszony, aki az augusztus 20-i tűzijáték ideje alatt nyolc métert zuhant a Lágymányosi híd és a Petőfi híd közötti partfalról - mondta az InfoRádióban az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet megbízott főigazgatója, aki szerint az asszony akár teljesen felépülhet.

A nőre már több műtét nem vár és valószínűleg járni is tud majd. Korábban az orvosok még nem voltak biztosak abban, hogy lesz-e idegrendszeri károsodása, ugyanis a gerince súlyosan megsérült.

Bokasérülés is érte, az orvosok azonban már ezt is ellátták. A jövőben rehabilitációs kezelések várnak rá, a bénulást vagy az érzészavart azonban nagy valószínűséggel elkerüli - mondta Sárvári András.

A kislánya is jól van már, de hozzátartozók továbbra sem jelentkeztek - tette hozzá a professzor. A gyermek így jelenleg az édesanyja közelében van.

Az intézet hamarosan felveszi a kapcsolatot a gyámügyi hatósággal és szociális nővérekkel, és ezután dől el, hogy mi lesz a gyermekkel, amíg az édesanyja a rehabilitációs intézetben lesz.

Lezuhant a nyolcméteres falon

Az asszonyra és hatéves kislányára kedd hajnalban találtak rá a tűzoltók a Duna bal partján, a Lágymányosi és a Petőfi híd között, a Nemzeti Színháztól nem messze. A kislány elmondása szerint hétfőn este édesanyjával lemásztak egy létrán a nyolcméteres falon, a Duna-parti kövekhez.

A tűzijáték végeztével az anyja a gyermeket az ölében tartva próbált meg visszamászni, a vizes vaslétrán azonban megcsúszott, és visszazuhant a partra. Az éjszakát a parton töltötték, kedden a tűzoltók gerincágyon hozták fel az asszonyt, majd a baleseti intézetbe vitték. A kislány csak kisebb sérüléseket szerzett.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást