Drága a suli: még a márkát is megszabják

Infostart
2007. augusztus 23. 14:18
Húsz-negyvenezer forintból már be lehet iskolázni egy általános iskolás diákot - mondta az InfoRádió kérdésére a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke. Keszei Sándor szerint a fő gond az, hogy idén már nem kapnak ingyenes tankönyvet azok a gyermekek, akiket szülőjük egyedül nevel, emellett gondot jelent az is, hogy az iskolák gyakran fölösleges tárgyakat vetetnek meg a szülőkkel.

Idén is sokba kerül a gyerekek beiskolázása és a tanévkezdés - mondta az InfoRádiónak a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke.

Keszei Sándor közölte: jó lenne, ha az iskolák nem, vagy ne túl nagy mennyiségben vetetnének meg bizonyos, talán felesleges tárgyakat a szülőkkel.

Hozzátette: egyes iskolák megszabják azt is, hogy milyen márkájú tanszereket használjanak a diákok.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke elmondta: a tapasztalat azt mutatja, hogy 20-40 ezer forintot kell költeni egy-egy gyerek beiskolázására, ez az összeg - amely tavaly óta körülbelül az inflációval megegyező mértékben nőtt - azonban csak akkor elegendő, ha a szülő nem akar különleges ruhákat vásárolni.

Keszei Sándor hozzáfűzte: csökkent az állami tankönyvtámogatás, idén már nem kapnak ingyen könyveket azok a gyerekek, akiket csak egy szülőjük nevel. A változás 300 ezer szülőt érint.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást