Már jár a 2-es metró, de csak télre készülnek el az állomások

Infostart
2007. augusztus 22. 06:43
Bár az utasforgalom a hétvégén megindult a 2-es metró vonalán, az idei szezon alatt felújítandó állomások rekonstrukciója még nem fejeződött be. Az M2 felújítási projekt főmérnöke az InfoRádiónak elmondta: a Pillangó utca és az Örs vezér tere megállók november 30-ra, a Stadionok december 30-ra készül el. Itt mozgólépcsőt és a mozgáskorlátozottak számára liftet is kialakítanak. Molnár Gábor hozzátette: a munkálatok éjjel zajlanak, hogy az utasok biztonságát ne veszélyeztessék.

Az idén felújított három állomás - az Örs vezér tere, a Pillangó utca és a Stadionok - különbözik a korábban rekonstruáltaktól, hiszen eddig mély állomásokon dolgoztak: a szerkezetek a helyükön maradtak, csak a burkolatokat, a világítótesteket és a külső elemeket cserélték le - mondta az InfoRádiónak az M2 felújítási projekt főmérnöke.

Molnár Gábor közölte: az Örs vezért terén ezzel szemben teljesen elbontották a meglévő állomásépületet, mivel annak szerkezete elöregedett, a bontás, a közműfeltárás és azok kiváltása, valamint az új épület felépítése nem fért bele a nyári leállási időszakba, így a munkáknak csak azt a részét tudták elvégezni, amelyek korlátozták az utasforgalmat

A főmérnök hozzátette: a Pillangó utcai állomáson is építkeznek még, itt azonban jobban áll a munka, hiszen az állomás lényegesen kisebb, mint az Örs vezér terei.

A Stadionok állomáson az utasforgalmi terekben már csak kisebb munkálatokat kell elvégezni, az üzemi terekben azonban mindhárom állomáson folyik a felújítás.

A Pillangó utcánál és a Stadionok állomáson lifteket is beépítenek, ezek azonban csak november végére készülnek el, az utóbbi megállónál pedig egy mozgólépcsőt is üzembe állítanak a Hungária körút felé - mondta Molnár Gábor.

A munkálatok az utasterekben éjszaka folynak, míg az üzemi terekben azonban folyamatosan dolgoznak a munkások.

A tervek szerint az Örs vezér tere és a Pillangó utca november 30-ig, míg a Stadionok megálló december 30-ig készül el - itt a mozgólépcső beszerelése miatt halad lassabban az építkezés - közölte az M2 felújítási projekt főmérnöke.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást