A PM már postázta ötleteit Sólyomnak

InfoRádió / MTI
2007. augusztus 22. 17:03
A Pénzügyminisztérium megküldte javaslatait a köztársasági elnöknek azzal kapcsolatban, hogy a kormány milyen új szabályokat, elveket szeretne érvényesíteni a költségvetés tervezésével kapcsolatban - jelentette be a tárca irányítója.

Veres János elmondta: a költségvetés tervezésével, összeállításával, a tervezett költségvetési hivatal felállításával kapcsolatos ötpárti egyeztetések következő fordulója augusztus 30-án lesz.

A miniszter közölte: a kormány szeretné elérni, hogy minél előbb elfogadják azokat az új javaslatokat, törvényi változtatásokat, amelyek megújítják a magyarországi mindenkori éves költségvetés tervezését, összeállítását.

Ennek alapvető célja az, hogy a költségvetés-politika tartósan átlátható legyen, az ország adósságszintje csökkenjen, és a maastrichti kritériumként megszabott, a GDP-hez mérten 60 százalékos szint alá kerüljön tartósan az államadósság - tette hozzá.

Fidesz: hazudtak!

"Gyurcsány Ferenc és a szocialisták hazudtak Magyarországnak, átverték a magyar embereket, amikor eltitkolták a gazdaság valós állapotát, és meghamisították a nemzetgazdasági adatokat. (...)
A kormány hazugságainak árát mind a mai napig az emberekkel fizetteti meg, ár- és adóemelések, valamint megszorító csomagok formájában" - írta közleményében a Fidesz frakcióigazgatója.

A költségvetés átláthatóságát, ellenőrizhetőségét célzó ellenzéki javaslatokat - így például a Költségvetési Tanács felállítására vonatkozó előterjesztést - rendre, érdemi vita nélkül lesöpörték az Országgyűlésben - közölte Répássy Róbert.