Szeptember 4-én BKV-sztrájk

InfoRádió / MTI
2007. augusztus 17. 10:31
Szeptember 4-én üzemkezdettől 13 óráig sztrájkol a BKV dolgozóinak kétharmada - jelentette be a sztrájkot hirdető szakszervezet elnökhelyettese, a létrehozott sztrájkbizottság elnöke.

A sztrájkbizottság elnöke közölte: azért döntöttek a munkabeszüntetés mellett, mert péntek délelőtt 10 óráig nem kaptak konkrét béremelési ajánlatot a cégvezetéstől.

Földényi György hozzátette: ezután átadták Antal Attila vezérigazgató titkárságán a sztrájk meghirdetéséről szóló bejelentésüket.

A BKV Zrt. sajtóirodájának munkatársa azt mondta, hogy az ügyben később ismerteti álláspontját a közlekedési vállalat vezetése.

Csütörtökön a BKV három másik szakszervezete is sztrájkot helyezetett kilátásba, mert úgy látják: a cégvezetés nem törekszik a megállapodásra.

A közlekedési vállalat 15 ezer forintos béremelést ajánlott csütörtökön a második félévre is.

Tóth Gábor gazdasági vezérigazgató-helyettes azt mondta: emellett a szakszervezetekkel együtt kidolgoznának egy olyan bérbesorolási rendszert, amely csökkenti az alkalmazottak fizetése közötti különbséget, egyeztetnének a szociális juttatásokról, és ígéretet tesznek arra is, hogy az első fél évben megtakarított mintegy 120 millió forintot az év második felében szétosztják a dolgozók között.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nemes Gábor, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetségének alelnöke
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást