Fél Budapest le lesz zárva augusztus 20-a miatt - részletes lista!

Infostart
2007. augusztus 17. 08:27
Jelents forgalomkorlátozások és útlezárások lesznek, illetve vannak már érvényben az augusztus 20-ai események miatt Budapesten. Az ünnepnapon délután 4 órától a Szabadság hidat lezárják a gyalogosok elől, de a tűzijáték után újra megnyitják.

A BRFK közlése szerint a repülőnap miatt hosszabb-rövidebb ideig lezárják a Bem rakpart felső részét, a Kacsa, a Vitéz és a Csalogány utca egy részét, a budai és a pesti alsó rakpart egy-egy szakaszát, valamint a Magyar Tudományos Akadémia előtti és a Kossuth téren a Miniszterelnöki Hivatal előtti parkolót.

A Mesterségek Ünnepe miatt zárják le a rendőrök Budán a sikló környékét egészen augusztus 23-án éjfélig, valamint a budai Vár néhány utcáját augusztus 20-án délután.

Lánchíd és a pesti alsó rakpart is lezárva

Ha kicsit tovább megyünk, akkor a Lánchidat is lezárva találjuk a hétvégén. A Külhoni Magyarok Kulturális Fesztiválja a Dunánál rendezvénye miatt augusztus 17-e és 21-e között még a pesti alsó rakpart is zárva lesz a Lánchíd és az Erzsébet híd között.

Talán csak néhány utcán át mehetünk szabadon, ugyanis az Andrássy úti fesztivál miatt lesz lezárva augusztus 18-a és 20-a között az Andrássy út és mindkét oldali szervizútja az Oktogon és a Hősök tere között.

Hősök tere, Városliget, belváros

A tisztavatás miatt lezárják augusztus 20-án a Hősök terét és környékét, valamint a Városliget egy-egy részét, továbbá a Dózsa György út és az Andrássy út egy-egy szakaszát.

Az ünnep estéjén a Szent Jobb körmenet idején néhány órára lezárják a fővárosban a Szent István tér, Zrínyi utca, Október 6. utca, József Attila utca, Nádor utca, Arany János utca és Sas utca által érintett útvonalat.

Az állami ünnepségek és a tűzijáték miatt szintén útlezárásokra kell számítani a következő napokban. A lezárás érinti a Városliget és a Hősök tere környékét, az Erzsébet hidat, a Szabadság hidat, a Lánchidat, a Kossuth teret és környékét, a budai és a pesti alsó rakpartot, valamint a Duna belvárosi szakasza környékén lévő utcákat.

A tűzijátékot követően azonban éjfélig megnyitják a gyalogos forgalom számára az Erzsébet híd szabadon lévő forgalmi sávjait és déli oldali járdáját.

Hosszabb ideig jár a metró és a HÉV

A tűzijáték idején a rendőrök a belvárosban és a belvárosba vezető utakon több helyen is elterelik a közúti forgalmat.

A metró és a HÉV augusztus 20-án a szokásosnál hosszabb ideig, a 6-os villamos pedig egész éjszaka üzemelni fog, továbbá a BKV számos járatát sűríti az ünnepségsorozat idejére.

A forgalomkorlátozások részletei megtalálhatók a rendőrség internetes oldalán.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Rosta Mariann (Fõvinform) a hosszú hétvége útlezárásairól
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást