Építsünk autópályát sittből!

Infostart
2007. augusztus 13. 18:45
Gőzerővel zajlanak az építkezések, amelyeket gőzerővel végrehajtott bontások előznek meg. De hová kerül a rengeteg bontási törmelék? Illés Zoltán fideszes környezetvédelmi politikus szerint be kellene építeni az utakba.

A média rendszeresen beszámol arról, hogy valahol illegálisan raktak le bontási törmeléket. Nemrég az Óbudai-szigeten találtak nagyobb mennyiségű, építkezésről származó hulladékot a hatóságok.

Ezt az áldatlan állapotot előzné meg Illés Zoltán, aki szerint az autópályák vagy más utak alapjaiba kellene beépíteni ezeket a hulladékanyagokat.

Mint azt az InfoRádióban elmondta: a nyugat-európai tapasztalatok azt mutatják, hogy az alapnál használatos kavics legfeljebb 30 százalék erejéig kiváltható összezúzott törmelékkel. Szerinte, ha az úttenderek kiírói ezt előírnák, akkor az építőknek muszáj lenne felvásárolniuk a sittet, így senkinek sem állna érdekében illegálisan lerakni valahol.

Jelenleg ugyanis a törmelék elszállítása és hulladéktárolókban történő elhelyezése is igen költséges, sokan pedig a könnyebb, bár nem éppen legális utat választják.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást