Veszélyben volt az utasok biztonsága Ferihegyen?

Infostart
2007. augusztus 10. 19:04
A rendőrséghez és a Polgári Légügyi Hatósághoz fordul a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete a vasárnapi sztrájk idején, a Budapest Airport vezetése által hozott intézkedések kivizsgálása érdekében. Az érdekképviselet közölte: egyre több olyan információt kapnak, hogy a munkabeszüntetéskor az ellenőrzési és operatív feladatokat szakmai felkészültséggel nem rendelkező dolgozókra bízták. A szakszervezet szerint ha ez igaz, akkor a Budapest Airport üzleti megfontolásból veszélyeztette az utasok biztonságát.

A Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete választ vár arra, hogy a vasárnapi sztrájk ideje alatt a Budapest Airport vezetősége minden biztonsági előírást betartott-e.

A szervezet képviselője jelezte: erős a gyanú, hogy a fennakadások elkerülése érdekében áthágták a biztonsági szabályokat. A szakszervezet a rendőrséghez és a Polgári Légügyi Hatósághoz fordult.

Terebesi Péter hozzátette: azt tapasztalták, hogy a munkabeszüntetés ideje alatt a BA a sztrájkoló utasbiztonsági ellenőröket az adott munkaterületen gyakorlattal, vagy a feladat elvégzéséhez szükséges végzettséggel nem rendelkező munkaerővel helyettesítette.

A szakszervezeti képviselő közölte: azért kezdeményezték a vizsgálatot, hogy többé ne fordulhasson elő olyan eset, amikor a repülés biztonsága háttérbe szorul a gazdasági érdekek miatt.

BA: alaptalan vádak

A Ferihegyi repülőteret üzemeltető cég szóvivője teljesen alaptalannak nevezte a szakszervezet állításait.

Szollár Domokos hangsúlyozta: valamennyi munkatársuk, aki a sztrájk idején dolgozott rendelkezett a szükséges szakszolgálati engedélyekkel.

Hanganyag: Seres Gerda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást