Tízmilliárdot bukhat a parkoláson az Egészségügyi Minisztérium

Infostart
2007. augusztus 10. 12:16
Parkolásra használt közterületek után több mint 10,5 milliárd forintot kell kifizetnie az Egészségügyi Minisztériumnak - közölte Belváros-Lipótváros polgármestere.

Budapest Belváros-Lipótváros kerületének polgármestere szerint a parkolásra használt közterületek után több mint 10 milliárd forintot kellene kifizetnie az egészségügyi tárcának.

Rogán Antal elmondta: az elmúlt évben több belvárosi közintézményt szólítottak fel arra, hogy szabadítsák fel az önkényesen használt területeket és fizessék meg azok után a használati díjat.

A polgármester szerint az V. kerületnek sok intézménnyel sikerült már megállapodnia az elmaradt díjakról, és a közterület-használatról, ám a honvédelmi és az egészségügyi tárca hónapokig nem reagált a megkeresésekre.

A fideszes politikus beszámolt arról is, hogy a tárcáknak ezért két-két határozatot küldött; az egyik a közterületek felszabadításáról, a másik az elmaradt díjak befizetéséről szólt.

Közben az Egészségügyi Minisztérium azt közölte: megítélésük szerint a kerület által megjelölt parkoló felett a tárca rendelkezik, így álláspontjukat készek bíróság előtt is megvédeni.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló a minisztérium álláspotjáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Rogán Antal, az V. kerület polgármestere
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást