Nem kérnek hálapénzt a vízimentők az életmentésért

Infostart
2007. augusztus 9. 13:09
Nem fogadhat el hálapénzt úszómester vagy vízimentő - mondta az InfoRádió érdeklődésére a Vízimentők Balatoni szakszolgálatának elnöke. Bagyó Sándor azt követően beszélt erről, hogy több napja szórólapot osztogatnak, amelyen az áll: az úszómestereknek is adjanak az emberek hálapénzt. A lapot egy olyan szervezet nevében írták alá, amely nem is létezik.

Rosszindulatú kacsának nevezte a vízimentők balatoni szakszolgálatának elnöke, hogy az úszómesterek vagy a vízimentők hálapénzt kérnének.

Bagyó Sándor az InfoRádiónak elmondta, hogy a vízimentők nem készítettek és nem terjesztenek olyan szórólapot, amelyen az áll, hogy az úszómestereknek is adjanak az emberek hálapénzt.

A vízimentők balatoni szakszolgálatának elnöke nem tud arról, hogy létezne a Magyar Úszómesterek Szövetsége, amely aláírta a szórólapot.

A vízimentőknek nem kell hálapénzt adni - hangsúlyozta Bagyó Sándor. Kiemelte, hogy megkapják a fizetésüket, míg vannak, akik karitatív módon látják el tevékenységüket.

Bagyó Sándor kiemelte: olyan esetről még nem hallott, hogy valaki kimentése után pénzt adott volna a vízimentőknek, de kisebb tárgyakat már ajándékoztak.

Az egyének nem, csak a szervezetek fogadhatnak el támogatást a törvényben rögzített szabályozás szerint - tette hozzá.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást