Ferihegy: sztrájkot okozhat a vezérigazgató-helyettes távolmaradása

InfoRádió / MTI
2007. augusztus 9. 12:24
Újabb sztrájkot helyezett kilátásba Ferihegyen a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete, amely nehezményezi, hogy a csütörtöki egyeztetésen nem tudtak érdemi munkát folytatni, mert azon nem jelent meg a vezéigazgató-helyettes.

A Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete közleménye szerint a kialakult helyzetért a Budapest Airport Zrt. menedzsmentje a felelős, miután a csütörtöki tárgyaláson nem jelent meg Dimitrios Gatsonis vezérigazgató-helyettes, így nem volt lehetőség érdemi egyeztetésre a béremelésről és a sztrájkszabályzatról.

A szakszervezet hangsúlyozza: 2005 óta nem emelkedtek az alapbérek, az állandó tulajdonosváltások miatt pedig folyamatos a bizonytalanság, miközben több mint 300 dolgozónak mondtak fel, a munka pedig a repülőtér megnövekedett forgalma miatt megsokszorozódott.

Szerdán a sztrájkbizottság szóvivője az InfoRádióban elmondta: az érdekképviselet 9 és fél százalékos béremelést követel, a munkaadó ugyanakkor továbbra sem ajánl 5 és fél százaléknál többet.

Terebesi Péter hozzátette: a valamennyi szakszervezet részvételével folyó egyeztetéseket csak hétfőn folytatják.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Terebesi Péter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Szollár Domokos
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást