Elégedetlenek a nagycsaládosok az üdülési támogatásokkal

InfoRádió / MTI
2007. augusztus 9. 12:27
Elégedetlen az üdülési támogatások feltételrendszerével a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, melynek elnöke szerint az üdülési támogatásoknak csak az egytizedét tudták felhasználni.

Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöke azt mondta: a kedvezőtlen feltételek miatt a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt 500 millió forintos üdülési támogatásnak csak mintegy egytizedét tudták felhasználni.

Kormosné Debreceni Zsuzsanna, a szervezet szociálpolitikai ügyvivője közölte: a kiírás alapján egyáltalán nem pályázhattak azok, aki gyest vagy gyedet kapnak.

Az ügyvivő hozzátette: a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány ígérete szerint a fel nem használt mintegy 450 millió forintra új pályázatot írnak ki, de elképzelhető, hogy változatlan feltételekkel.

Szombathy Márta, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökségi tagja bejelentette: jogszabály-módosítást kezdeményeznek annak érdekében, hogy az igénybe vehető szolgáltatások jobban igazodjanak a többgyermekes családok pihenési szokásaihoz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szabó Endre
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást