Nem kapott "fülest" a Munkácsy-képről a VPOP

Infostart
2007. augusztus 7. 12:13
90 év után került elő Munkácsy Mihály Naplemente című képe. A festményt értéke, amelyet az Egyesült Államokból postázták Budapestre, meghaladhatja a 100 millió forintot - mondta az InfoRádiónak Sipos Jenő, a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

Még júliusban érkezett egy csomag ferihegyi vámhivatalba az Egyesült Államokból, amely az okmányok szerint egy festményt tartalmazott. Amikor a pénzügyőrök - bár nem kaptak "fülest" - megvizsgálták a képet. Olyan jeleket - feliratokat, jelzéseket - találtak rajta, amelyek arra utaltak, hogy egy Munkácsy-képről lehet szó - mondta el az InfoRádiónak Sipos Jenő.

A VPOP szóvivője beszámolt arról, hogy az általuk felkért szakértő megállapította: a kép nagy valószínűséggel Munkácsy Mihály Naplemente című alkotása. A pénzügyőrség lefoglalta a képet és kulturális javakra elkövetett csempészet bűncselekmény miatt a nyomozó szolgálat megindította a vizsgálatot.

A vizsgálat célja annak a tisztázása, hogy ki volt a címzett, illetve a feladó, hogyan került a kép a birtokába. Ezután felveszik a kapcsolatot a külföldi hatóságokkal - tette hozzá.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást