Erdei Tamás az ÁPV Zrt. igazgatóságában

InfoRádió / MTI
2007. augusztus 7. 17:04
A korábbi bejelentésnek megfelelően Nagy Jánost nevezte ki az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának elnökévé a kormányfőt helyettesítő miniszter. Az igazgatóságba bekerült Erdei Tamás, a Bankszövetség elnöke, az MKB elnök-vezérigazgatója is.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: az elnök és az igazgatóság tagjainak kinevezései a határozat közzétételekor válnak hatályossá, és december 31-éig szólnak.

Daróczi Dávid hozzátette: a kormány szándékai szerint - amennyiben a parlament megszavazza addig a törvényjavaslatot - az ÁPV Zrt. 2008. január elsejétől megszűnik, és az állami vagyonról szóló törvény értelmében az ÁPV, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Nemzeti Földalap összevonásával létrejövő Nemzeti Vagyonkezelő kezdi meg működését.

Daróczi Dávid közölte: Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter Gyurcsány Ferenc felhatalmazása alapján kinevezte az ÁPV Zrt. igazgatóságának tagjait is.

Köztük van Baranyi Imre, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet Kht. igazgatója; Deák Péter Ferenc, az ÁPV Zrt. vezérigazgatója; Erdei Tamás, a Bankszövetség elnöke, az MKB elnök-vezérigazgatója, Gilyán György, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára Dr. Kovács Jánosné, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője; Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára; Roóz József, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora és Varga Gusztáv, GANZ Acél Zrt. vezérigazgatója.

Az ÁPV Zrt. igazgatóságának mandátuma június 30-án járt le. Az intézmény azóta a privatizációs törvény alapján működik, mivel az állami vagyonról szóló törvényt, amely július közepén lépett volna hatályba, a köztársasági elnök visszaküldte az Országgyűlésnek.

Sólyom László azt kifogásolta, hogy a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagjai hat évre kapnának megbízatást.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Daróczi Dávid kormányszóvivõ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást