"Ellenséges megnyilvánulások" Ferihegyen

Infostart
2007. augusztus 7. 14:32
Barátságtalan lépésnek tartja a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete, hogy a vasárnapi munkabeszüntetés miatt a Budapest Airport a korábbi 6,2-ről 5,5 százalékra csökkentette béremelési ajánlatát.

Az érdekképviselet elnökségi tagja az InfoRádióban közölte: továbbra is 9-10 százalékos béremelést szeretnének, és a holnapi újabb tárgyaláson megegyezésre törekednek a munkáltatóval.

Terebesi Péter hozzátette: a hétfői egyeztetésen nem érzékelték az álláspontok közeledését, ugyanakkor több barátságtalan megnyilvánulást tapasztaltak; a munkaadó kommunikációja például azt a látszatot kelti, mintha a dolgozók elszigetelt csoportjának akciójáról lenne szó.

A Budapest Airport szóvivője korábban az InfoRádióban elmondta: a munkáltató a sztrájk okozta károk miatt csökkentette korábbi ajánlatát.

Szollár Domokos hozzátette: a munkaadó egy újabb megállapodás-tervezetet adott át valamennyi érdekképviseletnek, és a Budapest Airport is tanulmányozza a szakszervezetek felvetéseit.

Ferihegyen vasárnap éjfélkor ért véget a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezetének munkabeszüntetése; a csaknem 8 órás akció összesen 170 járatot érintett, egy járatot töröltek. A késések 10-12 ezer embernek okoztak kellemetlenséget.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást