Nyugati tér: tervek vannak, pénz nincs

Infostart
2007. augusztus 6. 17:07
A budapesti megbízott főépítész szerint 2009 májusáig mindenképpen meg kell valósítani a Nyugati tér rendezését, de egyelőre csak elnagyolt tervek vannak. Az elképzelések között tartják számon a felüljáró lebontását, azonban a valósághoz inkább az áll közelebb, hogy a pályaudvar melletti buszvégállomást áthelyezik, valamint átalakítják az aluljárót.

Felmerült, hogy a Nyugati téri felüljáró elbontása kedvezőbbé tehetné a csomópont közlekedését - mondta az InfoRádiónak a budapesti megbízott főépítész.

Beleznay Éva közölte: meg kell vizsgálni, hogy a 47-es, 49-es villamos vonalának meghosszabbítása a Podmaniczky utca felé, vagy a felüljáró lebontásával a Nyugati téren át lenne gazdaságosabb.

A megbízott főépítész hozzátette: a villamost a 3-as metró vonala fölött vezetnék, mivel a két közlekedési eszközt különböző utazóközönség veszi igénybe; a földalatti közlekedésnél hosszabbak a megállók közötti távolságok, míg a villamosok esetében rövidebbek.

Beleznay Éva elmondta: a rendezési terv középpontjában a Nyugati pályaudvar melletti buszpályaudvar áthelyezése, és az aluljáró rendezése áll, a felüljáró elbontása a rendezésre kiírt tervpályázatokban merült fel.

Budapest megbízott főépítésze hozzáfűzte: még nem tudja, miből finanszírozzák majd a Nyugati tér rendezését, holott azt 2009 tavaszáig el kell végezni, mivel ez a terület a kormányzati negyed legfontosabb közterületi kapcsolata.

Hanganyag: Németh Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást