Nem nyomoz a rendőrség a Hírautó ügyében

Infostart
2007. július 31. 11:39
Nem nyomoznak az autóreklámokkal foglalkozó Hírautó Kft. ügyében, ugyanis a rendőrség szerint nem állapítható meg csalás gyanúja.

Néhány napja a Hírautó Kft. honlapján az olvasható, hogy a konkurens cégek körüli kialakult botrányok miatt velük szemben is megszűnt a reklámozók bizalma. Mivel hathatós segítséget az elmúlt hónapokban nem sikerült szerezniük, a Hírautó Kft. fizetésképtelenné vált, így a céget felszámolják.

Az ügyben korábban egy autós tett feljelentést a rendőrségen, ám a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nem indított nyomozást, mert szerintük nem állapítható meg csalás gyanúja.

Ha újabb feljelentés érkezik, ismét előveszik az ügyet - mondta Lukács Zsuzsa sajtóügyeletes. Hozzátette: a csalás megállapításához szükséges az, hogy a szerződő felek valamelyike azzal a szándékkal kösse meg a szerződést, hogy át fogja ejteni a másik felet. Eebben az esetben ez nem valósult meg, ezért nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése - emelte ki a sajtóügyeletes.

A cég korábban azt ígérte, fizet a velük szerződött ügyfeleknek, de csak szeptemberben. Az 1200 ügyfél most a felszámolótól kérheti pénzét. A cég március óta nem fizetett, de a csőd bejelentésével is négy hónapot várt.

Korábban az Il Ferro sem fizetett mintegy nyolcezer ügyfelének. A cég vezetői áprilisban függesztették fel a kifizetéseket, de hasonló sorsa jutott egy váci és egy kelet-magyarországi vállalkozás is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást