Megmenekült a káposztásmegyeri jégcsarnok

Infostart
2007. július 31. 20:05
Nem zár be az újpesti jégcsarnok. Derce Tamás IV. kerületi polgármester elmondta, hogy a létesítményt egy szegedi vállalkozó vásárolta meg, aki garanciát vállalt arra, hogy továrbba is sportlétesítményként működteti azt. Korábban felmerült az az ötlet is, hogy filmstúdióvá alakítják a csarnokot.

Elhárult annak a veszélye, hogy megszűnik a káposztásmegyeri jégcsarnok, ugyanis egy szegedi cég megvette a létesítményt - közölte Derce Tamás.

A IV. kerületi polgármester elmondta, hogy az OTP követeléskezelő és vagyonkezelő cége pályázatot írt ki a Budapesti Koriközpont megvételére.

A pályázatra két ajánlat érkezett, de egyiket sem fogadták el, így tárgyalásos eljárás következett, amelynek végén a Szeviép Investment Kft. veheti meg a létesítményt - tette hozzá Derce Tamás.

Az új tulajdonos garantálta, hogy sport céljára fogja használni a jégcsarnokot - hangsúlyozta a polgármester.

Derce Tamás kiemelte, hogy a létesítményben a jeges sportok mellett más jellegű rendezvényeket is tartanak majd, ahogy az a Papp László Sportarénában is megvalósult. Az önkormányzat ehhez a változtatáshoz hozzájárul - tette hozzá az újpesti polgármester.

Az új tulajdonos meg kívánja építeni azt a sportszállót, amely a beruházás eredeti terveiben is szerepelt, de a korábbi tulajdonos végül ettől elállt.

Hanganyag: Tenczer Gábor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást