Halálút lett a 4-es

Infostart
2007. július 31. 16:25
A legtöbb halálos kimenetelű baleset a 4-es főúton történt az idei évben. Ezt követi a 6-os és a 7-es főút. A legtöbb szerencsétlenség nem a gyorshajtás, hanem az elsőbbség meg nem adása miatt történt.

A főútvonalak közül évek óta a 4-es számú főúton történik a legtöbb - évente negyven-negyvenöt - halálos kimenetelű közlekedési baleset. Ezt követi a 6-os, a 8-as, a 7-es, a 3-as, az 1-es és a 2-es számú főút - mondta az InfoRádiónak az Országos Baleset-megelőzési Bizottság (OBB) titkára.

Kiss Csaba közölte: a 4-es számú főút nagy forgalommal terhelt tranzitútvonal is, ezt az utat használja a kelet-európai országokba haladó járművek többsége, mivel mind az M3-as, mind az M5-ös autópálya messze van ennek nyomvonalától.

A legtöbb itt történő balesetek oka az, hogy a keresztező irányú forgalomban haladók nem adják meg az elsőbbséget a főútvonalon közlekedőknek, kihajtanak eléjük, vagy balra, nagy ívben kanyarodnak az egyenesen haladó járműforgalommal szemben - tette hozzá az OBB titkára.

A május elsején meghirdetett közlekedési akció keretében már többször is ellenőrizték a 4-es számú főút egy-egy szakaszát, több megye összefogásával azonban a rendőrség hosszabb szakaszon is figyelheti a gyorshajtókat mobil sebességmérő berendezésekkel - mondta Kiss Csaba.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást