A Fejér megyei rendőrfőkapitány lesz a Rebisz parancsnokhelyettese

InfoRádió / MTI
2007. július 31. 14:09
Sándor Miklós rendőr ezredes, Fejér megye eddigi megbízott rendőrfőkapitánya lesz a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) parancsnokhelyettese augusztus 1-jétől - jelentette be az országos rendőrfőkapitány a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság keddi ünnepi állománygyűlésén. Bencze József rendőr altábornagy közölte, a távozó Fejér megyei főkapitány utódja Simon László rendőr ezredes lett, aki eddig Székesfehérvár rendőrkapitánya volt.

A megyei főkapitányság vezetésével megbízott Simon László rendőr ezredes helyett Csizek Tibor rendőr alezredes, eddigi móri rendőrkapitány került a Székesfehérvár Városi Rendőrkapitányság élére. Az ő helyét, a Mór Városi Rendőrkapitányság élén, Jakab Róbert rendőr őrnagy vette át megbízottként.

Lasancz Zoltán rendőr alezredes - aki eddig főkapitány-helyettesként a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott bűnügyi igazgatója, s egyben Sárbogárd rendőrkapitánya volt - kinevezett bűnügyi igazgató lett. Helyette Sárbogárdon Enczi József rendőr őrnagyot bízták meg a városi rendőrkapitányság vezetői feladatainak ellátásával.

Vörös Ferenc rendőr alezredest - aki a Gárdony Városi Rendőrkapitányság eddigi vezetője volt - a Fejér megyei főkapitány helyetteseként megbízták a közbiztonsági igazgatói feladatok ellátásával. Az új gárdonyi rendőrkapitány személyéről később születik döntés.

Bencze József az állománygyűlésen elmondta: a rendőrség előtt álló legnagyobb kihívás az integráció, 2008. január 1-jétől létre kell hozni az integrált magyar rendőrséget, amely átveszi a határőrség feladatait, illetve annak teljes személyi állományát. Mindehhez meg kell teremteni a jogi, a humán, a működési feltételeket, s meg kell találni a megfelelő vezetőket.

Az országos rendőrfőkapitány hangsúlyozta: január 1-jével a szlovák, osztrák és szlovén határszakaszokon megszűnik a hagyományos határellenőrzés, s az új, integrált rendőrségnek megfelelő módon kell tudni kezelnie az ott keletkező "biztonsági deficitet".

Szavai szerint ez két módon történhet: részben a külső határok megerősítésével, részben egy olyan mélységi ellenőrzési rendszer biztosításával, amely garantálja, hogy nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió vonatkozásában biztosítani tudjuk a bűncselekmények megelőzését és a migráció visszaszorítását.