Az APEH vizsgálja jogtalan energiaár-támogatási igényeket

InfoRádió / MTI
2007. július 26. 15:19
A Magyar Államkincstár szerint mintegy 180 ezer fogyasztó nem jogosult az energiaár-támogatásra. Az eseteket az APEH vizsgálja, amely annak eredményét visszaküldi a kincstárnak, amely megteszi a megfelelő lépéseket.

Az adóhatóság szóvivője az Inforádióban elmondta: az államkincstárhoz beküldött igénylések adatait összehasonlítják a személyi jövedelemadó-bevallásokkal és más, az adóhatóság rendelkezésére álló adatbázissal.

R. Bakonyi Ágnes közölte: 10 magánszemély esetében a vagyonosodási vizsgálat során találtak eltérést, 50 ezer embernek nincs személyi jövedelemadó-bevallása és több esetben - a bevallottnál - lényegesen magasabb jövedelmet regisztráltak.

A szóvivő hangsúlyozta: a vizsgálat eredményét visszaküldik a Magyar Államkincstárnak, hogy a szervezet elindíthassa a szükséges eljárást a támogatásra nem jogosultakkal szemben.

R. Bakonyi Ágnes emlékeztetett: azoknak jár eneriaár-támogatás, akiknél az egy főre eső jövedelem az igénylést megelőző 3 hónapban nem volt nagyobb, mint az öregségi nyugdíjminimum 3 és félszerese, vagyis 93 ezer 905 forint.