A szórólaposztók többségét szabálytalanul foglalkoztatják

Infostart
2007. július 23. 16:55
A szórólaposztók foglalkoztatását ellenőrizte a fővárosban a munkaügyi főfelügyelőség és a rendőrség. Kiderült, hogy sokukat szerződés nélkül, a munkaügyi szabályokat megsértve foglalkoztattak.

A főváros közlekedési csomópontjaiban, 21 helyszínen ellenőrizte a rendőrség és az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség a szórólapozókat. Két nap alatt 27 munkáltatót, főleg nyelviskolákat, autósiskolákat és diákszövetkezeteket ellenőriztek.

A felügyelet vezetője az InfoRádióban elmondta: gyakori volt, hogy a fiatalokat feketén foglalkoztatták a cégek. Az is általános volt, hogy a hőségben az utcán állók nem kaptak hideg vizet - közölte Papp István.

Az utcán, az autósoknak szórólapot osztók számára láthatósági mellényt is biztosítani kellene, az ellenőrök azonban legtöbbjükön nem láttak ilyet.

Papp István a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a hőségriadó miatt több ellenőrzést tartottak, és kiderült, hogy igen sok olyan foglalkoztató van, amely nem biztosít védőitalt vagy nem teszi lehetővé, hogy alkalmazottai árnyékba vonuljanak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást