Még idén távozik Kóka a kormányból?

Infostart
2007. július 19. 21:19
Az Index hírportál értesülései szerint még idén lemond Kóka János a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium éléről. Az SZDSZ elnöke ugyanis csak a párt vezetésével akar foglalkozni, ráadásul nem tartja jónak azt sem, hogy a miniszterelnök a főnöke.

Az Index hírportál információi szerint az SZDSZ elnöke legkésőbb december 31-ig távozik a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium éléről. Kóka János péntek reggelre híva össze a párt megyei elnökeit, akikkel ismerteti döntését, melyről az ügyvivői testület tagjait már tájékoztatta.

Kóka János a párt elnökválasztási kampányában még azt nyilatkozta, hogy az SZDSZ első embereként a legnagyobb tárca vezetésének birtokában sokkal hatásosabban tudja képviselni a liberális értékeket a kormányban, így a liberális párt érdekei is azt kívánják, hogy miniszter maradjon.

Az Index úgy tudja, hogy az utóbbi időben már azok is a miniszterség feladása mellett érveltek, akik korábban azt hirdették, hogy a két funkció betölthető egymás mellett.

Az új miniszterről egyelőre nincs döntés, az Index forrásai szerint esélyes lehet Garamhegyi Ábel, a tárca jelenlegi államtitkára is.