Az uszoda elkészült, csak használni nem lehet

Infostart
2007. július 19. 21:10
Érden elkészült az uszoda, mégsem használhatja senki. A beruházásra még az előző városvezetés kötött szerződést a HVB Bankkal, amely közben egyesült az Unicredit Bankkal. Az új városvezetés azonban elállt a szerződéstől.

A város polgármestere az InfoRádióban elmondta: az uszoda nem ér annyit, amennyiről a szerződés szól. Érdnek ugyanis húsz éven át, évente mintegy 600 millió forintjában kerülne az uszoda lízingelése és fenntartása.

Eközben a telek és az épület mindaddig a bank tulajdonában marad, amíg az utolsó lízingdíjat át nem utalják a pénzintézetnek - tette hozzá T. Mészáros András.

A létesítményt ráadásul tavaly augusztus 20-ig kellett volna átadni, ez azonban nem történt meg. Október 1. óta új vezetése van a Pest megyei városnak, amely felszólította a bankot, hogy október 20-ig adja át az uszodát.

Mivel ez nem történt meg, a város február 21-i hatállyal elállt a szerződéstől. Azóta többféle megoldást is felajánlottak a banknak: egyrészt azt, hogy megvásárolnák az uszodát, másrészt évente 200 millió forintért lekötnék az uszoda kapacitásának 85 százalékát. A bank azonban egyiket sem fogadta el.

Hanganyag: Orosz Andrea


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást