A szocialisták nem adnák át az egyetemi épületeket

Infostart
2007. július 17. 13:08
Az egyetemek és főiskolák ingatlanjai ne kerüljenek az intézmények tulajdonába - a szocialisták ezzel a feltétellel támogatják Magyar Bálint szabad demokrata fejlesztéspolitikai államtitkár javaslatát, mely szerint állami tulajdonú non-profit gazdasági társaságokká alakulhatnak a felsőoktatási intézmények.

Az MSZP oktatáspolitikusa az InfoRádiónak elmondta: nincs olyan felsőoktatási feladat, amit egy egyetem jobb minőségben végezhetne el cégként.

Magyar Bálint elképzelése szerint az intézmények számára az átalakulás csak lehetőség és nem kötelezettség lenne. A szocialista politikus azonban úgy véli: az erről szóló rendelkezésnek azt is rögzítenie kell, hogy az átalakuló oktatások központoknak az állami tulajdonban lévő épületeket bérelniük kell.

Õ ugyanis a szabad demokrata politikussal ellentétben nem adná át az állami vagyont, például az egyetem épületeit. Ha a javaslat így valósulna meg, valószínűleg csekélyebb érdeklődés mutatkozna iránta.

Elmondta azt is: minél hamarabb pontot kell tenni ennek a kérdésnek a végére, az egyetemeket és főiskolákat ugyanis nem szabad sokáig bizonytalanságban tartani a jövőjüket illetően.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást