Lendvai: "Az MSZP-nek jobb a véleménye a Fidesz választóiról"

Infostart
2007. július 13. 06:31
Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint nincs reális veszélye annak, hogy egy esetleges kormányváltás után az új kabinet visszaállítja az eddigi egészségbiztosítási rendszert.

Lendvai Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: nem egyedülálló konstrukció az egészségügyi biztosítók esetén tervezett legfeljebb 49 százalékos magántulajdont lehetővé tevő tulajdonosi szerkezet.

Hozzátette: a két kormányzópárt megállapodásában is az szerepel, hogy a kisebbségi tulajdonos magánbiztosítóknak nem lesz kivásárlási joga.

Mint mondta, számos példa van arra, hogy egy magánbefektető az állam mellett kisebbségi tulajdont szerez egy vállalatban.

A politikus komolyabbnak tartja a befektetés politikai kockázatát, azt a bizonytalanságot, hogy ha jön egy másik kormány, az visszaalakítja-e a rendszert.

Ezt azonban nem tartja reális veszélynek, mert mint mondta, nincs az a buta kormány, amely leállítana egy már beindult, és jól működő rendszert.

Arra a kérdésre, hogy a magánbiztosítókat a szocialisták a félelmeik leküzdése érdekében "bebetonoznák-e" a rendszerbe, a frakcióvezető azt felelte: egy esetleges állami visszavásárlás minden jogállamban úgy zajlana, hogy a tulajdonrész megfizetésén túl kárpótlás illetné a magánbefektetőt.

"Butának nézik az embereket"

A Fidesz-KDNP népszavazási kezdeményezése kapcsán Lendvai Ildikó azt mondta: nem érti, miért aggódik a Fidesz amiatt, hogy két kérdés vonatkozzon egy témára. A politikus szerint a választók felnőtt, gondolkodó emberek.

A politikus szerint a szocialisták sokkal jobb véleménnyel vannak a Fidesz választóiról, mint az ellenzéki párt.

Rámutatott arra is: egy népszavazás jó alkalom lehet arra, hogy a kormány megmagyarázza az embereknek az intézkedései szükségességét.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lendvai Ildikó 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lendvai Ildikó 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást