Újabb szocialista kérdés kórházügyben

InfoRádió / MTI
2007. július 12. 15:01
Kazincbarcika szocialista polgármestere kórházügyben népszavazási kezdeményezést jelentett be az Országos Választási Bizottságnak.

Szitka Péter elmondta: szerdán 15.30 órakor a következő népszavazási kérdést nyújtotta be az Országos Választási Bizottságnak: "Egyetért-e ön azzal, hogy egészségügyi közszolgáltató intézményeik kórházaik működtetésének módjáról a helyi önkormányzatok dönthessenek?"

Szitka Péter hangsúlyozta: nem szocialista politikusként döntött arról, hogy felhívja a figyelmet a reformellenes népszavazás veszélyeire, hanem polgármesterként.

Egy nagyváros vezetőjének dolga és felelőssége, hogy minden olyan lehetőségért és jogért megküzdjön, amivel a településen élők biztonságát növelheti - mondta.

A polgármester közölte: a demokrácia lényegéhez tartozik, hogy egy adott település ügyeiben a lakosok által megválasztott önkormányzatok dönthessenek, és minden olyan kísérletet elutasítanak, ami kicsinyes politikai szándéktól vezérelve a helyi önkormányzás alkotmányban biztosított jogának csorbítására irányul.