Éger nem kíván elhatárolódni a homofób cikktől

Infostart
2007. július 12. 18:18
A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint az általa irányított testületnek "sok köze nincs ahhoz", hogy milyen írások kerülnek fel honlapjára. Éger István ezt annak kapcsán mondta az InfoRádiónak, hogy az SZDSZ felszólította a MOK-ot: határolódjon el a portálján olvasható, a homoszexualitását felvállaló Szetey Gábor államtitkárt támadó írástól.

"Miért vár bocsánatkérést az SZDSZ, és kitől? Az SZDSZ érintettnek érzi magát ebben a kérdésben?" - tette fel a kérdést Éger István.

Véleménye szerint nyilvánvaló, hogy az SZDSZ-tagságában, csakúgy, mint a MOK-tagjai között "vannak melegek és hidegek, katolikusok és reformátusok, sőt akár vallástalanok".

Ez mindenkinek a magánügye, ezzel nem kell az utcára vonulni. Ebben a kérdésben a MOK-tagság nyilvánvalóan megosztott, ezért nincs egységes testületi vélemény sem - mondta Éger István.

"Sem melléhatárolódni, sem elhatárolódni nincs dolgunk" semmilyen újságcikktől - tette hozzá a kamara elnöke, utalva arra, hogy a cikk nem közvetlenül a honlapnak készült, azt máshonnan vették át.

SZDSZ: vállalhatatlan, alpári, gyűlölködő

Gusztos Péter szabad demokrata frakcióvezető-helyettes az InfoRádióban közölte: a párt szerint elképesztő, hogy egy ilyen tartalmú cikk megjelenhetett a Magyar Orvosi Kamara honlapján.

Tudományos szempontból évtizedekkel van elmaradva, emberi, erkölcsi szempontból pedig minősíthetetlen a cikk - tette hozzá.

A politikus szerint az orvosi kamerának tisztáznia kell: tudnak-e azonosulni azzal a véleménnyel, hogy a homoszexualitás a társadalomra is káros betegség.

Vállalhatatlan, alpári, gyűlölködő a MOK-honlapján elhelyezett cikk - tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Éger István véleménye
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gusztos Péter véleménye
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást