BKV-politika: mézesmadzag és furkósbot

Infostart
2007. július 10. 07:08
Tudni akarja, hogy mennyi időt venne igénybe, ha autó helyett busszal vagy metróval tenné meg szokásos napi útját? Hamarosan megtudhatja a BKV munkatársaitól, akik személyre szabott tanácsadással próbálják rábírni az embereket a tömegközlekedésre.

Egy autós arányaiban ötször annyi teret foglal el az utakon, mint egy buszozó, és közlekedése ötször annyi üzemanyagot is igényel. Azaz sokkal inkább hozzájárul a dugókhoz és a rossz levegőhöz - mondta az InfoRádióban a közlekedési vállalat szóvivője.

A BKV ezért mindenkinek tömegközlekedési tanácsadást kínál, hogy így próbáljon alternatívát nyújtani. Sőt, tervezett kampányukban, amelyben először a külső kerületekben élőket céloznák meg, egy szabadjegyet is adnak az érdeklődőknek - közölte Kiricsi Karola.

Közben szeretnék elérni az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál, hogy nagyobb jogkörrel rendelkezhessenek az ellenőrök a bliccelők igazoltatásakor. Ha ez nem sikerül, akkor a szabadnapos rendőrök segítségét kérik a jegy nélkül utazók igazoltatásához.

Hanganyag: Seres Gerda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást